A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
Bank

Lemondott a kémbotrányba keveredett svájci bankóriás operatív vezetője

Portfolio
Lemondott a Credit Suisse operatív igazgatója, Pierre-Olivier Bouee. A bankvezér beismerte: a svájci pénzintézet volt nemzetközi befektetési ágának vezetője, Iqbal Khan után kémkedett - számol be a Bloomberg.

Khan a Credit Suisse régi riválisához, a UBS-hez igazolt, Bouee azért kezdett el kémkedni utána, mert féltek, hogy kollégákat csábít át a vetélytárs pénzintézethez. A Credit Suisse operatív igazgatója magánnyomozókat fogadott egy bankhoz köthető megbízotton keresztül. A botrány akkor vett komoly fordulatot, amikor az ismeretlen beosztású és nevű megbízott öngyilkos lett múlt csütörtökön.

A Credit Suisse belső vizsgálatot indított a kémbotrány miatt, nem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy Iqbal Khan bárkit megpróbált volna átcsábítani a UBS-hez. Bouee lemondása után magára vállalta a kémkedési megbízást, felmentve ezzel felettesét, Tidjane Thiamot, a Credit Suisse vezérigazgatóját. A kémügyben állítólag a svájci bank biztonsági vezetője, Remo Boccali is részt vett.

„Az operatív igazgató egyedül cselekedett a bank érdekeinek védelméért, amikor Iqbal Khan megfigyeléséről döntött. A nyomozás nem talált bizonyítékot arra, hogy a vezérigazgató jóvá hagyta volna a megfigyelést” – áll a Credit Suisse nyilatkozatában.

Khan egyébként Thiam személyes jó barátja volt, idén júniusban ment át a UBS-hez, pár hónappal azután, hogy egy házibuliban összevesztek, majd Thiam Khan helyett két másik banki szakembert léptetett elő a korábban neki szánt pozícióra.

Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Pezsgő party