Robinhood részvénykereskedési fintech
Bank

A pofára esés után ismét megpróbálkozik a bankbetétekkel a Robinhood

Portfolio
Ismét megpróbálkozik a Robinhood, az ingyenes részvénykereskedéssel hódító amerikai startup, hogy egy bankszámlákkal rivalizáló terméket indítson el. Alig 10 hónap telt el azóta, hogy a „3%-os bankszámlájuk” csődöt mondott.

Tavaly év végén jelentette be a Robinhood, hogy a banki kamatakt jócskán meghaladó, 3%-os kamatot kínáló bankbetétet indítanak, melyre betétbiztosítást is adnak, viszont kiderült, hogy a bankszámla valójában egy pénzpiaci alap lesz, betétbiztosítás tehát nem jár rá, de még az alapok befektetővédelmi szervezete, az SIPC sem tudott az indulásról, a 3% pedig nem volt garantált. Miután a Robinhood nyilvánosan is nevetség tárgya lett, inkább beszántották az ötletet – átmenetileg.

Most egy teljesen új terméket fejlesztettek, folyamatba pedig bevontál Jason Warnick Amazon-veteránt, aki a cég pénzügyi igazgatója lett, Gretchen Howardot, az Alphabet részvényekkel foglalkozó ágának volt vezetőjét, valamint Dan Gallagher volt SEC-felügyelőt is - írja a CNBC.

Az új termék szintén egy pénzpiaci alap lesz, ez viszont „csak” 2,05% kamatot biztosít majd, ami jóval magasabb még mindig, mint az országos átlag. Ezen kívül állítólag 1,25 millió dollárig betétbiztosítás is jár majd a befektetésre, az viszont még nem világos, hogy az ügyfelekre fejenként vonatkozik-e majd ez vagy a teljes portfólióra – az utóbbi esetben ugyanis ez elég csekély.

Az elmúlt években a Robinhood konkurensei is indítottak hasonló termékeket: a SoFi, a Betterment, a Wealthfront és a CreditKarma is előállt olyan alapokkal, melyekre sikerült FDIC-biztosítást szerezni.

Címlapkép: Bloomberg / Getty Images

onkormanyzati valasztas karacsony gergely fopolgarmester
revolulut-fintech
száguldó bikák
Karácsony gergely az indexnek nyilatkozva
PiS nyerte a lengyel választásokat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
libra fecebook digitalis penz