Felemás gyorsjelentés az UniCredittől
Bank

Már a betétekre is negatív kamatokat tervez bevezetni az olasz UniCredit

Portfolio
Az olasz UniCredit azt tervezi, hogy 2020-tól negatív betéti kamatokat vezet be a „jóval több mint” 100 ezer eurós betéttel rendelkező magánszemély ügyfelei számára – írja a Financial Times.

Bármely negatív kamatlábat kizárólag a jóval több mint 100 ezer eurós betéttel rendelkező ügyfelekre vetnének ki – mondta szerdán a BFM-nek adott interjújában Jean Pierre Mustier vezérigazgató, szavait a Financial Times szerint az UniCredit is megerősítette.

Az Európai Központi Bank múlt hónapban -0,4%-ról -0,5%-ra csökkentette betéti kamatlábát, vagyis évi fél százalékot csíp le a bankok nála tartott betéteiből. A bankok ezt az „adót” próbálják egyre nagyobb tömegben áthárítani ügyfeleikre.

A vállalati ügyfelek esetében már elterjedt a negatív betéti kamatlábak alkalmazása, manapság a lakossági betétek és egyes országokban (pl. Dánia, Svájc) már a banki hitelek negatív kamatozása is terítéken van. A svájci UBS korábban közölte: a 2 millió frank vagy 500 ezer euró feletti betétekre tervezi negatív kamatok bevezetését.

Az UniCredit vezérigazgatója a Financial Timesnak azt mondta, szabályozói iránymutatásra van még szükségük ahhoz, hogy egyértelmű legyen, miként háríthatják tovább a negatív kamatlábakat az üzleti ügyfelekre, illetve nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyekre úgy, hogy közben nem büntetik a „kis retail ügyfeleket”. A BFM-nek adott interjújából az is kiderült, hogy a negatív kamatozású betétek helyett jobb megtakarítási alternatívákat kínálnak érintett ügyfeleiknek.

onkormanyzati valasztas karacsony gergely fopolgarmester
revolulut-fintech
száguldó bikák
Karácsony gergely az indexnek nyilatkozva
PiS nyerte a lengyel választásokat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
libra fecebook digitalis penz