Előfizetői tartalom

A Kúria a devizahitelekről: árfolyamkockázatra hivatkozva nem lehet új igényeket támasztani

MTI
Az Európai Unió bíróságának határozata nem veti el a magyar ítélkezési megoldást, ezért árfolyamrés és az árfolyamkockázat tisztességtelenségére hivatkozva a fogyasztók nem léphetnek fel új igényekkel, a kezelési költség és a folyósítási jutalék tisztességtelenségének kérdéskörében azonban a Kúria a bíróság ítélete alapján hozza meg döntését - közölte a testület pénteken az MTI-vel.

Az uniós bíróság - mint írták - kimondta, hogy nem kell tételesen feltüntetni a szerződésben a többletfizetésért nyújtott banki szolgáltatásokat, jellegüknek azonban a testület szerint ki kell tűnnie a szerződésből, hogy vizsgálni lehessen, van-e indokolható szolgáltatás a folyósítási jutalékért és a kezelési költségért, indokolható-e igénybevételük és mértékük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés