Újabb ingyenmilliókat szór a kormány 2,5 millió magyarra
Bank

Újabb ingyenmilliókat szór a kormány 2,5 millió magyarra

MTI
A falusi csok programban részt vevő 2486 "preferált kistelepülésen" építkezőknek érkezett jó hír: a 27 százalékos áfával kiállított számlákra legfeljebb 5 millió forintig adóvisszítérítést kérhetnek.

Ahogy Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, és ahogy a Magyar Közlönyben is olvasható, egy új ponttal bővül a Gazdaságvédelmi Akcióterv, mely 2020. január 1-én lép hatályba.

A támogatást azon a 2486 településen lehet igénybe venni, ahol a falusi csokot is, vagyis a kedvezmény mintegy két és félmillió magánszemélyt érint.

A preferált kistelepüléseken egy háromgyerekes család - saját tulajdonú ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén - akár több mint 10 millió forintos támogatással is számolhat, ugyanis az ötmillió forintos falusi csok mellett a 7,5 millió forintos kedvezményes kölcsönt, és

2020. január 1-jétől az adó-visszatérítési támogatást is igénybe veheti.

Még nagyobb a kormány által nyújtott támogatások összege abban az esetben, ha egy három gyermeket nevelő vagy vállaló család preferált kistelepülésen vásárol lakást és azt bővíti, illetve korszerűsíti, így ugyanis akár 10 millió forint összegű csokot, továbbá 5 millió forint adóvisszatérítést is kaphat. Az említett lakásberuházáshoz 15 millió forint kedvezményes kölcsönlehetőség is rendelkezésére áll.

Az áfa-visszatérítési kérelmeket 2022. június 30-ig lehet benyújtani. A támogatást az építési, bővítési, továbbá a korszerűsítési munkálatok költségeinek, illetve az építkezés helyéül szolgáló építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni.

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE PEDIG MEGEGYEZIK A SZÁMLÁVAL IGAZOLT ÉS MEGFIZETETT ÁFA ÖSSZEGÉVEL, DE LEGFELJEBB 5 MILLIÓ FORINT LEHET.

A címlapkép forrása: Stiller Ákos/via Bloomberg, Getty Images

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés