Előfizetői tartalom

MNB: kamatkedvezményt fog kapni, aki zöld lakásra költ

Portfolio
Legalább 0,3 százalékpontos kamatkedvezményt kell majd adniuk a bankoknak azok számára, akik legalább „BB” energetikai minősítésű lakást vesznek vagy építenek vagy ilyet eredményező felújítást végeznek. Ehhez pedig a bankok tőkekedvezményt kapnak az MNB-től – jelentette be Kandrács Csaba, az MNB alelnöke. A fogyasztóbarát lakáshiteleket és otthonbiztosításokat újabb minősített termékek követik idén.

Kandrács Csaba a novekedes.hu-nak elárulta: a lakáshitelek és az otthonbiztosítások után minden olyan terméknél fontolóra veszi az MNB a fogyasztóbarát minősítés bevezetését, ahol makroprudenciális, versenyösztönző és fogyasztóvédelmi okok miatt ez fontos. Hogy mely termék lesz ez, azt vizsgálják, idén bejelenthetik, együttműködve a bankszövetséggel és a MABISZ-szal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés