Előfizetői tartalom

Kimaradnál a törlesztési moratóriumból? Ezt kérik tőled a bankok

Portfolio
A digitálisan fejlettebb bankok a mobilbankot vagy az internetbankot, a kevésbé fejlettek a telefonos vagy e-mailes csatornát ajánlják nyilatkozattételre azon ügyfeleiknek, akik nem szeretnének élni a törlesztési moratórium nyújtotta lehetőségekkel. Most összefoglaljuk, melyik nagybank mely csatornát ajánlja. A nyilatkozatok bármikor visszavonhatók, a tévesen levont törlesztőrészleteket pedig a bankok mielőbb visszautalják.

Aki élne a moratóriummal, annak nem szükséges nyilatkoznia, a moratórium ugyanis automatikusan vonatkozik minden lakossági és vállalati hitelre (a felmondottakra nem), a munkáltatói kölcsönöket is ideértve. Ahogy a hitelkártyákról és a folyószámlákról szóló cikkünkben írtunk róla, elviekben annak sem lenne szükséges nyilatkoznia, akinél a törlesztés nem automatikusan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés