Előfizetői tartalom

Meglepte az elemzőket a Raiffeisen, veszteség Magyarországon

Portfolio
Az elemzők 148 millió eurós várakozását meghaladó, ugyanakkor az egy évvel korábbinál 22%-kal kisebb, 177 millió eurós adózás utáni nyereségről számolt be ma reggel az első negyedévre a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport közölte: a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt mérsékelt hitelnövekedésre és az eddig várt 50-75 bázisponttal szemben a kockázati költségek 75 bázisra történő emelkedésére számít. Magyarországon 10 millió eurós veszteséget könyvelt el az év első három hónapjában a Raiffeisen.

Miközben a legfontosabb bevételi tételek tovább növekedtek az osztrák bankcsoportnál, az eredmény több mint ötödével visszaesett az egy évvel korábbihoz képest. Ez egyértelműen a hitelezési veszteségek (kockázati költségek) megemelkedésének számlájára írható. Ami a bevételeket illeti: a nettó kamatbevételek 7%-kal, a nettó díj- és jutalékbevételek 11%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés