Előfizetői tartalom

Örökbefogadás: tiltakozás kezdődött a kötelező felkészítő tanfolyamért

Portfolio
Maradjon kötelező az örökbefogadók felkészítő tanfolyama – kérik egy petíció kezdeményezői és aláírói, köztük gyermeket már sikeresen örökbefogadott szülők a kormánytól. Ahogy arról beszámoltunk, megjelent az Országgyűlés honlapján a kormány azon törvényjavaslata, amely sok pozitívuma mellett a családtámogatásokkal kapcsolatos súlyos anyagi hátrányt is fenntartaná az örökbefogadott gyermekek esetében, emellett a kötelező felkészítő tanfolyamot is eltörölné.

Az örökbefogadások felgyorsítására és szabályainak egyszerűsítésére készül a kormány, hogy minél több gyermek szerető családban nőhessen fel, a leendő szülők és a gyermekek pedig minél előbb egymásra találhassanak. A jószándékú és sok elemében szimpatikus, itt elérhető törvényjavaslatot kedden benyújtották, az örökbefogadók anyagi diszkriminációjának megszüntetéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés