Előfizetői tartalom

20 milliós bírságot kapott a Raiffeisen, 10 millióst a CIB

Portfolio
Az MNB összesen több mint 29 millió forint bírságot szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságaik miatt. A bankok számos gyanús ügyletet nem, vagy nem haladéktalanul jelentettek be az illetékes hatóságnak, nem megfelelően működtették belső ellenőrzési és információs rendszerüket, s többször elmulasztották a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzési tárgyú belső képzéseik megtartását - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból célvizsgálatokat folytatott le a CIB Bank Zrt.-nél és a Raiffeisen Bank Zrt.-nél a hitelintézetek pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységének ellenőrzésére. A jegybanki vizsgálat a CIB Bank esetében 2017. január 1-től, míg a Raiffeisen Banknál 2017. július 1-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés