Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: banklicencet kapott egy kriptotőzsde

Portfolio
Bankká válik a Kraken, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje. Wyoming államban kaptak engedélyt egy úgynevezett különleges célú betételhelyezési intézményként (SPDI) való működésre, ezzel a Kraken lesz az első olyan kriptőzsde, amely banklicencet birtokolhat az Egyesült Államokban és 2006 óta az első újonnan bejegyzett bank Wyomingban - írja a Coindesk.

A licencnek köszönhetően a Kraken hozzáfér majd az országos fizetési rendszerhez, így az ügyfelek közvetlenül, banki csatornákon keresztül tudnak majd átutalásokat lebonyolítani, hitelhez jutni – mondta el David Kinitsky, a Kraken ügyvezetője, aki a Kraken Financial vezérigazgatói posztját is megkapta. A mostani engedély még nem jelenti azt, hogy bármely államban bankként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés