Előfizetői tartalom

A történelem legnagyobb összeomlásától retteg az elemző, 80%-os tőzsdei zuhanás jöhet

Portfolio
A történelem legnagyobb gazdasági összeomlását jósolja David Hunter, a Contrarian Macro Advisors stratégája, melyre egy rövid, hurráoptimista rali után kerül majd sor – írja a Business Insider. A szakember elsősorban amiatt aggódik, hogy a gazdaságok túlzott eladósodása találkozik majd a koronavírus miatti csődhullámmal, a jegybankok stimulációs intézkedései pedig csak rontják a helyzetet.

David Hunter, aki 47 éve figyeli a piacokat, most úgy látja, hogy nyakunkon a történelem egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) gazdasági válsága, melynek egyik fontos oka, hogy számos bank megy majd csődbe a bedőlő cégek, lakossági ügyfelek fizetésképtelensége miatt. A szakember szerint Ázsia és Európa lesz a legjobban érintett, de az Egyesült Államok sem ússza meg. Hunter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés