Előfizetői tartalom

Újabb magyar jelzálogbank csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezéshez

Portfolio
A Takarék Jelzálogbank Nyrt. támogatja a fenntartható fejlődési célok elérését, ezért csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezés (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) európai platformhoz. A program résztvevői azon dolgoznak, hogy zöld jelzáloghitelezéssel és zöld jelzáloglevél kibocsátásával támogassák a lakásállomány energiahatékonyságának növelését, az OTP Jelzálogbank elsőként a napokban jelentette be csatlakozását.

Kapcsolódó cikkünk 2020. 10. 14. MNB: megvan az első csatlakozó bank az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezéshez Az Európai Unióban az összes energia 40 százalékát az épületek működtetésére használják fel. Az épületállomány mintegy 80 százaléka húsz évnél idősebb, energetikai szempontból nem hatékony. Egy felmérés szerint évente 180 milliárd eurót kellene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés