alibabashuttertsock
Bank

Elárasztják a kínai gazdagok a világot – Sosem volt még ennyi új milliárdos egy év alatt

Portfolio
Rekord gyorsasággal nőnek ki a milliárdosok Kínában, köszönhetően a részvényárak felrobbanásának és az új tőzsdei bevezetéseknek – számol be a hírről a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Hurun kínai gazdagokat felsoroló friss listája szerint az ottani milliárdosok már nem az olyan hagyományos iparágakból kerülnek ki, mint az ingatlan vagy feldolgozóipar, hanem az e-kereskedelemből, fintech és egyéb új, gazdasági iparágakból.

Harmadik éve Jack Ma, az Alibaba vezére vezeti a kínai gazdagok listáját. Személyes vagyona egy év alatt 45%-kal 58,8 milliárd dollárra ugrott, köszönhetően elsősorban a tőzsdére készülő Ant Groupnak, amely a világ legnagyobb tőzsdei IPO-ja lehet, 35 milliárd dolláros tőkebevonással.

A Hurun listáján lévők összesített vagyona 4 ezermilliárd dollárt tesz ki, többet, mint Németország éves GDP-je – írják. További érdekesség, hogy idén több vagyon képződött a kínai gazdagok kezében, mint az előző öt évben összesen.

Az emelkedő részvényáraknak és az új tőzsdei bevezetéseknek köszönhetően egy év alatt öt új dollármilliárdos lett Kínában, ami szintén rekord. A PwC és a UBS közös elemzése szerint a kínai gazdagoknál csak az amerikaiak gazdagabbak az összesített vagyonukat tekintve.

A lap kiemeli Zhong Shanshant is a listán, aki ásványvizes cégének tőzsdére vitelével felkerült a három leggazdagabb kínai közé 53,7 milliárd dollárjával. Ott van még a friss milliárdosok között He Xiaopeng, akinek vagyona 80%-kal 6,6 milliárd dollárra ugrott, miután elektromos autókat gyártó cégét, az Xpeng Motorst tőzsdére vitte.

Címlapkép: Shutterstock

covid vilag koronavirus
koronavírus járvány covid
frankfurt
brusszelsajat1500
iskolabezárás iskola suli iskolazárás koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

unicredit shutter