Előfizetői tartalom

Friss MNB-adatok: megfeleződött idén a magyar bankok nyeresége

Portfolio
Az első három negyedévben 305 milliárd forintos konszolidált adózás utáni nyereséget ért el a magyar bankszektor, ami az egy évvel korábbinak az 54%-a. Bár a nem teljesítő hitelek aránya a törlesztési moratóriumnak köszönhetően még mindig csökkent, a bankok már nettó 294 milliárd forintnyi értékvesztést megképeztek idén, enélkül nagyjából a tavalyi szinten lenne a nyereségük.

Közzétette ma reggel a Magyar Nemzeti Bank a magyar bankszektor konszolidált (vagyis például az OTP külföldi leánybankjait is tartalmazó) első három negyedéves számaira vonatkozó statisztikáit, ez alapján a harmadik negyedévben 203 milliárd forint adózott nyereséget ért el a szektor, ami 85%-a az egy évvel korábbinak, az első három negyedévben így 305 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés