Előfizetői tartalom

Felújítási támogatás: megérkezett a hivatalos válasz a magyarok százezreit érintő kérdésre

Portfolio
Fontos kérdést tisztázott a családtámogatások odaítéléséről döntő Magyar Államkincstár a felújítási támogatással kapcsolatban a Portfolio megkeresésére: ha többféle felújítást is elvégzünk 2022 végéig a lakásunkon, akkor a felújítási támogatás igénybevételéhez mégsem szükséges, hogy minden egyes munkálatra vonatkozóan az anyagköltségekről és a munkadíjról is nyújtsunk be számlát, az egyes munkálatok esetében elég csak egyik vagy másik költségtípusról számlát bemutatni. A kétféle költség arányára vonatkozó feltételeket a teljes, számlával igazolt beruházási költségre vonatkozóan kell "csak" teljesíteni.

Mint azóta kiderült, a Magyar Államkincstár telefonvonalán tévesen tájékoztatták kollégánkat a közelmúltban erről a kérdésről. Erre a tájékoztatásra hivatkozva írtuk a múlt héten még azt, hogy „nem jár a felújítási támogatás azokra a felújítási munkálatokra, amelyekről csak anyagköltséget vagy csak munkadíjat igazol az igénylő. A számlaösszesítőn feltüntetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés