Előfizetői tartalom

Már tesztelik Kína digitális pénzét, ami a hatalom új kémeszköze lehet

Portfolio
A decentralizált kripto-szuperpénzből könnyen lehet, hogy egy újabb digitális megfigyelőeszközt készítenek Kínában, és a projekttel a túl nagyra nőtt kínai fintech-szektornak is határokat szabna a hatalom. Ez lehet a következő lépés abban a játszmában, amelyben Jack Ma világraszóló IPO-ját megfúrták, és letörték a milliárdos szarvait.

Kína már teszteli a digitális jegybankpénzt, a kínai holdújév ünnepén lakossági nyereményjátékon 200 000 ajándékcsomagot osztanak szét, melyek egyenként 200 jüant (nagyjából 9500 forintot) érnek, méghozzá digitális jegybankpénz formájában. Ehhez le kell tölteni egy okostelefonos appot, ahol a digitális jegybankpénzt tárolhatják. És hogy ez miért olyan nagy durranás?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés