Előfizetői tartalom

Hatalmas vállalati vagyonok csapódtak le az MKB Banknál

Portfolio
Az előző évi szint ötödére esett tavaly az MKB Bank adózás utáni nyeresége, a negyedik negyedévet ugyanis 4,9 milliárd forintos veszteséggel, az év egészét pedig így 8,4 milliárdos nyereséggel zárta a pénzintézet. A visszaesés oka azonban más, mint a bankszektor nagy részében: az MKB kevesebb (korrigált) céltartalékot képzett, mint 2019-ben, az eredményromlás ehelyett a működési bevételek (különösen a kamatmarzs) visszaesésével és a működési költségek egyidejű növekedésével magyarázható. Szokatlanul nagy mértékben nőtt tavaly az MKB vállalati betétállománya és mérlegfőösszege.

A tőzsdenyitással egy időben tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az MKB Bank, amelynek elnök-vezérigazgatójával a Magyar Bankholding új stratégiai terve kapcsán éppen tegnap készítettünk interjút: Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 24. A teljes régiós mezőnyt lefutná a magyar szuperbank (Interjú Barna Zsolttal) A gyorsjelentés szerint az MKB Banknál ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés