Előfizetői tartalom

Megérkezett a magyar állam legszebb ajándéka: itt a 42+73 milliós családtámogatás!

Portfolio
A Zöld Otthon Program és a zöld CSOK-hitel részleteinek meghirdetésével összeállt a következő időszakban érvényes családtámogatási rendszer, amely minden eddiginél bőkezűbb a gyermekes családokkal és a családalapítás előtt állókkal. A Portfolio számításai szerint a három gyermeket tervezők akár 42 millió forintnyi vissza nem térítendő nagy összegű támogatást és 73 millió forintnyi kedvezményes hitelt vehetnek igénybe az évek során egy nettó 100 milliós lakás megvásárlása esetén, részben persze a cikkünkben bemutatandó megfelelő jövedelemszint és hitelképesség mellett. Ami a háromgyermekeseknél 42+73 millió forint, az a kétgyermekeseknél 20+80 millió, az egy gyermeket vállalóknál pedig 13+83 millió. Bemutatjuk, hány gyerekre mekkora összegek vehetők igénybe októbertől.

Régi és új, nagy összegű családtámogatási formák érhetők el idén a Magyarországon élő családok számára: a 2015-ben bevezetett és 2016-ban kibővített CSOK és a hozzá felvehető 3%-os kamattámogatott CSOK-hitel, a 2018-ban elindított, illetve 2019-ben kibővített jelzáloghitel-elengedési és a diákhitel-elengedési program, a 2019. július 1-jével elindított 0%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés