Előfizetői tartalom

Ingatag lábakon áll a szektor, ahova most már az Apple is betette a lábát - még tovább nőhetnek az adóssághegyek

Portfolio
Az Apple a napokban jelentette be, hogy elindítja a halasztott fizetéses - azaz BNPL - megoldását. Az időzítés meglehetősen furcsa, hiszen egyre-másra hallani a rövid idő alatt óriásira duzzadó BNPL-szolgáltatók halmozódó veszteségeiről és a rossz gazdasági viszonyokból adódó szűkülő keresletről. Cikkünkben bemutatjuk, mire készül az Apple az erősen kérdőjeles szektorban, és utánajárunk annak, hogy milyen buktatók lapulnak meg az innovatívnak gondolt online áruhitelek üzleti modelljében.

Mi is pontosan a BNPL? Mielőtt rátérnénk az Apple új szolgáltatására érdemes egy-két szót ejteni arról, hogy mi is az a modell, amiben működik. A BNPL-szolgáltatás nagyon hasonlít a klasszikus áruhitelekhez, de a rövidebb futamidejű részletfizetés általában ingyenes, és hosszabb távon is kedvező díjért/kamatért vehető igénybe. Jellemzője továbbá, hogy az igénybevételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés