Előfizetői tartalom

Ismét nagyot ralizik az OTP - Meddig tarthat az emelkedés?

Portfolio
Eseménydúsan alakultak az elmúlt hetek az OTP számára: azt követően, hogy a Standard and Poor's leminősítette Magyarországot, a bank részvényei egy mélyebb korrekcióba kezdtek. Ezt követően hétfőn került bejelentésre, hogy hosszú hónapok után az OTP megvette a második legnagyobb szlovén bankot, a Nova KBM-et, a tranzakció pedig egyben az OTP legnagyobb felvásárlását is jelenti. Tegnap pedig bejelentésre került, hogy a bank dollárkötvényt bocsát is. A kedvező hírek hatására nem meglepő módon a befektetői aktivitás is megnövekedett, és ismét ralizni kezdtek az OTP részvényei.

A mai napon 2,6 százalékos pluszban vannak az OTP részvényei, így újra a 11 000 forintos árfolyamszinten áll a jegyzés, a hétfőn látott 10 535 forintos mélyponthoz viszonyítva pedig már 4,4 százalékot emelkedtek a bank részvényei. Ami a technikai képet illeti, az előző hetekben a 11 500 forintos szinteken váltak túlvetté az RSI szerint az OTP részvényei, a korrekciót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés