140 pontot menetelt a hét végére a Dow Percről-percre

2019. március 15. 21:08    
nyomtatás
 
Erősödéssel kezdték a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, a Dow 200 pontos pluszban volt a kereskedés második felében. A végére aztán kicsit csillapodott a vevők rohama, de így is sikerült érezhető pluszban zárni.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Kicsit fékezett a Boeing 2019.03.15 21:08

A vezető papírok listáján kicsit alábbhagyott a Boeing lendülete, de így is 1,7%-ot tudott javítani. Ezzel viszont nem a legjobban teljesítő blue chip lett, mivel az Intel átvette tőle ezt a címet.

Maradt a pluszból a végére is 2019.03.15 21:06

A zárásra nagyjából 140 pont maradt a korábbi emelkedésből a Dow esetében, ez bő fél százalékos pluszt jelentett a csütörtöki értékhez képest. Közben az S&P-500 szintén fél százalékkal, a Nasdaq pedig 0,9 százalékkal került feljebb.

A Boeing repíti Amerikát 2019.03.15 18:29

A pénteki kereskedés második felében a Dow Jones index 180 pontos, 0,7 százalékos erősödésben volt a csütörtöki záráshoz képest, miközben az S&P-500 0,65%-os, a Nasdaq pedig bő egy százalékos emelkedést mutat. Ha a nap végéig folytatódik a jó hangulat, akkor elsősorban a technológiai szektornak köszönhetően zárhat jó hetet a Wall Street. A szektor alindexe 4%-os pluszban van a hét eleje óta elsősorban az Nvidia 12 százalékos szárnyalásának köszönhetően.

A Boeing repíti Amerikát

A pénteki emelkedés a Boeing papírjainak köszönhető elsősorban, a repülőgépgyártó árfolyama majdnem 2,5 százalékkal került feljebb miután megjelentek hírek arról, hogy a cég hamarosan szoftverfrissítést adhat ki a botrányba keveredett 737-es modelljéhez, melyet a világ nagy részén már leállítottak azt követően, hogy fél éven belül kettő zuhant le.

A Boeing repíti Amerikát

A Boeing mögött a legtöbbet erősödő részvények listáján következnek a techcégek, sorrendben a Microsoft, az Intel, a Cisco és az Apple. A Dow-komponensek közül a negatív oldalon a UnitedHealth áll, de ott is mindössze 0,6 százalékos visszaesést látunk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium