Előfizetői tartalom

Megszólalt a Fundamenta: nem szűnnek meg a lakástakarékok

Portfolio
Nem fog megszűnni a lakás-takarékpénztári szektor, de az állami támogatás elvonása jelentős kihívások elé állítja a piaci szereplőket: új utak után kell nézni. A Portfolio Öngondoskodás konferenciájának első panelbeszélgetésében a piaci szakértők elmondták, miért nem jó ötlet az LTP-k állami támogatását megvonni, miért impotens a pénzügyi szektor a parlagon heverő megtakarítások becsatornázásában és mit lehetne tenni a lakosság magas készpénztartásának megszüntetéséért.

Megszünteti az állam a lakástakarékok után járó állami támogatást. Hogy értékelik ezt a piaci szereplők?Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ma mintegy 1,5 millió szerződés van a piacon, ami azt jelenti, hogy nagyjából 2-3 millió ember élet- és lakhatási körülményein javít a rendszer. Szerinte fontos hangsúlyozni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés