FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Magyarországon indul az első európai vízalap, 12%-os hozam a cél

Portfolio
A Magyar Fejlesztési Bank Csoportjához tartozó MFB Invest Zrt. befektetésével és a Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelésében, 5 milliárd forint kezdő tőkével elindul az első európai vízalap, a Water Impact Fund. Az összesen 200 millió euró méretűre tervezett kockázati tőkealap elsősorban olyan vállalkozásokba kíván befektetni, melyek hozzájárulnak az olyan globális vízügyi problémák megoldásához, mint a tiszta ivóvízhez és a szennyvízhálózathoz való hozzáférés, illetve a hatékonyabb ipari vízfelhasználás – derül ki az MFB közleményéből.

Áder János a 2018-as stockholmi Víz Világhéten jelentette be egy vízügyi fejlesztéseket támogató magyar befektetési alap létrehozását, mely új, innovatív finanszírozási eszközzel járul hozzá a globális vízkrízis enyhítésére. 2019 novemberében, az MFB Invest Zrt. befektetésével, a magyar tulajdonú Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés