Előfizetői tartalom

"Ostoba MLM-esekre" építő piramisjáték bukott be: 722 millió dollár égett el

Portfolio
Vádat emelt az amerikai ügyészség a BitClub Network nevű kamu kriptopénz-bánya öt üzemeltetője ellen, akik a törvényszéki dokumentumok szerint mintegy 722 millió dollárnyi tőkét gyűjtöttek befektetőiktől – írja az NBC News. A piramisjátékosokról kiderült az is, hogy "ostoba MLM-eseknek" és "idiótáknak" nevezték befektetőiket belső levelezésükben.

A BitClub Network klasszikus kriptopénz-bányás piramisjáték volt: azt hazudták az üzemeltetők a befektetőknek, hogy egy szerverpark működtetéséhez gyűjtenek pénzt, ahol kritpót fognak bányászni, a bevételt pedig szétosztják a befektetők közt. Valójában persze semmilyen szerverparkjuk nem volt, az új befizetők pénzét osztották szét a régi belépők közt, majd hamisított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés