Előfizetői tartalom

Óriásit bukott Magyarország egykori megmentője

Portfolio
Óriási összeg áramlott ki tavaly a Franklin Templeton alapjaiból, több, mint bármelyik másik amerikai alapkezelő alapjaiból. Különösen sok pénzt veszített a sztármenedzser Michael Hasenstab által kezelt kötvényalap – írja a Financial Times a Morningstar adataira hivatkozva. A szakember néhány éve jelentős magyar kötvényportfóliót épített fel, amivel egyesek szerint az államcsődtől védte meg Magyarországot.

A legfrissebben elérhető adatok szerint a befektetők 21 milliárd dollárt vontak ki a Templeton alapjaiból tavaly novemberrel bezárólag, ez heti szinte 430 millió dolláros mínuszt jelent. Az alapkezelő november végén 692 milliárd dolláros kezelt vagyonnal bírt, ez az utóbbi öt évben negyedével csökkent, annak ellenére is, hogy a jól teljesítő piacok segítettek a csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés