Előfizetői tartalom

Mi lesz a lakossági állampapírokkal, ha leáll az élet Magyarországon?

Az ÁKK szerint töretlen a lakossági állampapírok iránti kereslet, és semmi nem utal arra, hogy ez a jövőben másképp lenne. Igaz, hogy számos lehetőség van online állampapírt venni, sokak számára azért fennakadást okozhat, hogy a koronavírus terjedése miatt már a kincstári értékesítési pontok is bezártak átmenetileg. Ha valamikor, akkor most jött el az az idő, ami igazolhatja az államadósság magas lakossági részarányát, a heves piaci mozgások miatt ugyanis voltak már fennakadások az intézményi állampapír aukciónál, a kisbefektetők pedig köztudottan hosszabb távú befektetők. Lenti cikkünkben összeszedtünk pár lehetőséget az online állampapír-vásárláshoz. Ezúton is buzdítunk mindenkit arra, hogy maradjon otthon, befektetéseit pedig online intézze.

Bár ezekben az időkben a legtöbb magyarnak valószínűleg nem az a prioritás, hogy befektesse a pénzét, abból kiindulva, hogy havi szinten több tízmilliárd forint áramlik lakossági állampapírokba, érdemes lehet átgondolni, milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik állampapírban szeretnék fialtatni megtakarításuk egy részét, illetve a heves piaci mozgásokat látva esetleg most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés