Előfizetői tartalom

Nincs vevő, nincs eladó, a bankok nem jegyeznek árat – Mi folyik a kötvényeknél?

Az egy dolog, mit műveltek a részvénypiacok az utóbbi napokban, a kötvénypiacok viszont gyakorlatilag befagytak a koronavírus miatti pánikhangulatban. Múlt héten a vevők, most pedig az eladók hiányoznak a piacról, a kötvénypiaci árjegyzők pedig pont azt nem csinálják nagyon, ami a dolguk lenne: árat jegyezni. Mostani cikkünkben árjegyzőket és alapkezelőket kérdeztünk meg arról, mit látnak a kötvénypiacokon és hogyan élik meg a mostani eseményeket.

Elszálltak a spreadek a kötvénypiacon, a bankok nem jegyeznek árat Korábban már írtunk arról, hogy jelentősen emelkedő hozamok, sikertelen aukció, alulteljesítő magyar kötvények jellemezték az állampapírpiacot az utóbbi napok piaci pánikjában. Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 16. Méretes pofonba szaladtak bele a magyar kötvények is a tőkepiaci pánikban A neve elhallgatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés