Előfizetői tartalom

Rengeteg pénze veszett oda a befektetőknek, perelhetik a bankokat és a brókercégeket

Portfolio
Jogi lépésekre készülhetnek a főként amerikai bankok és brókercégek ellen azok a magánbefektetők, akik jelentős összegeket vesztettek a koronavírus miatti piaci pánikon az utóbbi hetekben, a fedezeti kölcsönöknek köszönhetően. Ügyvédek szerint a mostani jogi viták a 2008-as válság idején látottakat is felülmúlhatják – írja a Financial Times. Ezek a termékek főleg olyan bankoknál jellemző termékek, mint a JP Morgan,a  UBS, a Credit Suisse és a Goldman Sachs.

A fedezeti kölcsönöket gyakran veszik igénybe a bankoktól és brókerektől a befektetők, ennek lényege, hogy a befektetéshez szükséges pénznek csak egy részét állja a befektető (ez a fedezet vagy margin), de a nagy részét a bank vagy a bróker adja kölcsön. Ha a befektetés értéke esni kezd, a befektető által nyújtott fedezet is veszélybe kerül vagy adott esetben elfogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés