Előfizetői tartalom

Megtépázta a koronavírus a magyarok kedvenc befektetéseit - Százmilliárdok tűntek el

Portfolio
A koronavírus-válság nagyon durva árfolyameséseket hozott a magyar befektetési alapok piacán, de a legnagyobb alapok elég ütésállónak bizonyultak: az év eleje óta alig 4 olyan alap van a top10-ből, ahol veszteséget szenvedtek a befektetők és csak egy alap esetén láthatunk 10% fölötti mínuszt. Ennek ellenére jelentősen csökkent a legnagyob befektetési alapok kezelt vagyona: közel 215 milliárd forint hagyta ott a szektort az elmúlt három hónapban.

Február 21-én tetőztek a világ tőzsdéi, aztán beütött a koronavírus-válság, a pánik közepette a legtöbb eszközből menekült a pénz. Csak márciusban körülbelül 456 milliárd forintnyi befektetői tőke hagyta ott a hazai befektetési alapokat; a befektetők a legnagyobb alapokat sem kímélték, hiába bizonyult a jelentős többségük ellenállónak a piaci változásokkal szemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés