Előfizetői tartalom

Elérte a koronavírus a nyugdíjkasszákat: rég nem láttunk ilyen durva számokat

Portfolio
A koronavírus nemcsak a tőzsdéket vágta a földhöz, hanem az önkéntes pénztári portfólióik ralijának is – átmenetileg legalábbis mindenképp -, véget vetett. A tavalyi 9% fölötti hozam után 2020 első negyedévét 7% körüli mínusszal kezdték a nyugdíjkasszák, ilyen utoljára a 2008-as válság körül fordult elő. Jó hír viszont a kasszáknak, hogy a taglétszám tendenciózus csökkenése lényegében megállt 2020 elején – derül ki mindez a MNB legfrissebb adataiból.

Cudar volt az évkezdés Tavaly nagyon szép hozamokat villantottak a nyugdíjkasszák: a szektor átlagos teljesítménye 9,07% volt, ami nagyon komoly felüdülés lehetett a befektetőknek a 2018-as, -1,77%-os átlagos teljesítmény után. Az idei év viszont nem indul eddig túl jól: a koronavírus miatti piaci összeomlás a nyugdíjkasszák portfólióin is megjátszik: a szektor első negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés