Előfizetői tartalom

Így állította meg a koronavírus a lakossági állampapírok diadalmenetét

Hiába csökkent a lakossági állampapírokban lévő vagyon 239 milliárd forinttal a második negyedévben, a lakosság kezében lévő állomány igazából 130 milliárddal nőtt. Ugyanez a kettőség jellemzi az adatokat féléves időtávon is: december végéhez képest 182 milliárd forinttal csökkent az állomány, a lakosság kezében lévő állampapírok viszont 6 hónap alatt 450 milliárd forinttal növekedtek. Az adatok szerint a koronavírus lelassította a lakossági kézben lévő állampapírok növekedését, a tavaly látott diadalmenet már a múlté, de a növekedés azért nem állt meg. Az ÁKK azzal kalkulál, hogy meglesz az idei évre tervezett lakossági értékesítés.

Az ÁKK friss, második negyedévre vonatkozó adatai szerint 239 milliárd forinttal csökkent a lakossági állampapírok állománya az áprilistól júniusig tartó időszakban. Az adósságkezelő ugyanakkor megjegyzi, hogy ezt a csökkenést a nem a lakosság tulajdonában lévő portfólió csökkenése okozta, a közvetlenül a lakosság kezében lévő állomány az ÁKK becslése alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés