JP morgan
Befektetés

JP Morgan: Nincs még vége a ralinak, jönnek az új csúcsok a tőzsdéken

Portfolio
Mint ahogy nemrég a Golman Sachs, most a JP Morgan elemzői is optimistán nyilatkoztak az amerikai tőzsdék kilátásaival kapcsolatban, amit részben azzal indokoltak, hogy a vállalatok profitabilitása gyorsabban javul, mint amit az elemzők előre jeleztek. Az elemzőház úgy látja, hogy az amerikai vállalati profitok év vége előtt új rekordot érhetnek el, a cégeket a kereslet gyors felfutása és az alacsony kamatszintek is támogatják.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A JP Morgan elemzői továbbra is 3600 pontos árfolyamcélt jelölnek meg 2020 végére az S&P 500-nál, ami közel 6 százalékkal magasabb, mint az index jelenlegi értéke. Az S&P 500 vállalatainak jövedelmezősége várakozásokon felül alakul a Fed által nyújtott stimulus mellett az újranyitás, és a technológiai cégek hosszútávú eredménynövekedése miatt.

Noha a technológiai vállalatok komolyabb esésen vannak túl, az esés még „egészségesnek” is mondható az óriási rali után, és a szektor vállalataitól továbbra is növekvő eredményeket vár az elemzőház. A második negyedéves indexszintű nagy proffitvisszaesést a technológiai cégek ellensúlyozni tudták, a folyamatok jó irányba tartanak, mert a gazdaság megnyitásával az eddig szenvedő szektorok is erőre kaphatnak, véli a JP Morgan.

A második negyedéves lezárásokból való kilábalás a szokásosnál gyorsabb lehet, és ez különféle piaci mutatókban is megmutatkozik.

A koronavírus válság által sújtott vállalatok profitjai valószínűleg 2020 második negyedévében érték el a mélypontjukat, növekedésnek indulhatnak a fogyasztói és vállalati magatartás normalizálásával.

-írja az elemzőház.

A JP Morgan gyors visszapattanásra számít a vállalatok profitabilitásában, amely legkésőbb 2021 második felére állhat helyre, az elemzők szerint az index egy részvényre jutó eredménye 136 dollár lehet idén. A 2021-es évre a bank 170 dolláros profitot prognosztizál, ami meghaladja a jelenlegi 130 és 166 dollár közötti várakozásokat. A jelenlegi 3400 pontos indexértékkel és a JP Morgan 136 dolláros EPS-várakozásával 25 -ös P/E ráta adódik, amely 2021-re a 3600 pontos előrejelzéssel számolva közel 21-re csökkenne.

Persze a jövőre nézve vannak kockázatok is, melyeket érdemes szem előtt tartanunk: A JP Morgan szerint a világ országai nagy valószínűséggel újabb teljes lezárásokról nem fognak dönteni,

így az amerikai elnökválasztás jelenti a legnagyobb kockázatot a részvénypiacokra.

Bármelyik adminisztráció marad vagy kerül hatalomra, mindig bizonytalansággal jár egy választások utáni helyzet, és ez nagyban befolyásolhatja a befektetői hangulatot. A JP Morgan elemzése szerint az újabb tengerentúli stimulusra is szükség van, további késlekedése eseten könnyen esésbe kapcsolhatnak a piacok.

Az S&P 500 az idei évben közel 5 százalékot emelkedett.

sp500

(Business Insider)

Címlapkép:© 2020 SOPA Images via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orvos labor egészségügy kórház
bullbear
bayern münchen szuperkupa bl
koronavírus járvány sejt betegség
zoom videókonferencia
olaszország firenze
koronavirus maszk
h145m
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Elmondjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni és igénybe venni a Portfolio tanácsadóit!
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
ubs