Előfizetői tartalom

Hatalmas szárnyalás az amerikai részvénypiacokon

Portfolio
Az amerikai elnökválasztás napján világszerte jó hangulat uralkodott a tőzsdéken, a vezető amerikai és európai részvényindexek is raliztak, az urnazárás után pedig folytatódott az emelkedés. Előzetesen Joe Biden győzelmét valószínűsítették a közvéleménykutatások, ám már hajnali 3 óra körül látszott, hogy nem teljesen az történik, mint amit előre prognosztizáltak. A tőzsdék és a határidős piacok hevesen reagáltak, előbb felfelé, majd lefele indultak, nagy volt a volatilitás. Hajnalban úgy tűnt, hogy Trump az esélyesebb, de a csatatér államokban fej-fej mellett áll a két elnökjelölt. Nagy a bizonytalanság, de Biden esélyeinek a növekedésével a részvénypiaci befektetők egyre magabiztosabban vásárolnak, különösen annak tudatában, hogy a vállalatok számára kedvezőtlen elsöprő demokrata győzelem elmaradt. Ritka nagy rali bontakozott ki végül.

2020. november 04. 22:12 Megosztás Hatalmas rali a részvény- és kötvénypiacokon is Április közepe óta nem látott mértékben, 11,3 bázisponttal 0.768%-ra csökkent ma a 10 éves amerikai állampapírok hozama annak köszönhetően, hogy elmúlt a „kék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés