Előfizetői tartalom

Célegyenesben a koronavírus-vakcina: ezek a cégek lehetnek a piac nyertesei és vesztesei

Portfolio
Az elmúlt hetekben több, ígéretes oltóanyaggal kapcsolatos pozitív hír is érkezett, a befektetők pedig elkezdték beárazni azt, hogy hamarosan véget érhet a járvány. Elkezdődött a rotáció, amiben a korábban a ralit vezető technológiai cégek papírjai alulteljesítettek, a ciklikus részvények árfolyama pedig jelentősen emelkedett, utóbbi papírok azonban még mindig csak kis részét dolgozták le a tavasszal látott hatalmas zuhanásnak.

A Moderna múlt héten jelentette be, hogy koronavírus vakcinája a 3. fázis adatai alapján 95 százalékban hatékonyan megelőzte a koronavírus fertőzés kialakulását. Ez a hír pont egy héttel azután érkezett, hogy a Pfizer-BioNtech bejelentette saját koronavírus vakcinájuk hatásosságát.  Ma az AsrtraZeneca jelentette be, hogy vakcinája legalább 70 százalékos hatásfokú,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés