Előfizetői tartalom

Milyen lesz a jövő múzeuma?

műtárgy.com
Szántó András kulturális stratéga új könyvében 28 nemzetközi múzeumvezetőt kérdezett a múzeumok lehetőségeiről és a jövő kihívásairól. A művészetek és a média világában közismert, nemzetközi hírű tanácsadó, kutató és író 1964-ben született Budapesten. A többek között a The New York Timesban és az ArtForumon is publikáló szakember tanácsadó cége, az András Szántó LLC világszerte vezető múzeumok, vállalatok és alapítványok munkáját segíti. Szántó az Art Basel Conversations sorozatának visszatérő moderátora, részt vett a new yorki Metropolitan Múzeum 2014-ben induló, globális múzeumvezetői kollokviumának kidolgozásában, stratégiai és programfejlesztési tanácsokkal látta el az Andy Warhol Alapítványt, a Guggenheim Alapítványt és az UNESCO-t is. Közreműködött vezető nemzetközi márkák és globális szinten is meghatározó művészeti kezdeményezések fejlesztéseiben, például a BMW és az Art Basel közös, BMW Art Journey nevű projektjében.

Szántó András (Forrás: Bocconi Students Art Society) Miután a múzeumok ideiglenesen bezártak a 2020-as pandémia alatt, a New Yorkban élő kulturális stratéga egy virtuális beszélgetés-sorozatot kezdeményezett a legnevesebb nemzetközi múzeumok vezetőivel. A megkérdezett igazgatók nyíltan beszéltek a kihívásokról és a művészeti múzeumokban rejlő kiaknázatlan lehetőségekről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés