Előfizetői tartalom

Megduplázta értékét az Airbnb első tőzsdei napja után

Portfolio
Már az első kereskedési napon több mint megduplázták értéküket az Airbnb újonnan tőzsdére vezetett részvényei, holott már a jegyzési áruk sem volt olcsó. Ez volt az év legnagyobb amerikai tőzsdére lépése egyébként, mivel a vállalat debütáláskori értéke közel 50 milliárd dollár volt. Ehhez képest még nyereséges éve sem volt eddig a vállalatnak.

Az Airbnb részvényeinek a jegyzési ára 68 dollár / darabon alakult eredetileg, amivel a cég mintegy 3,5 milliárd dollár tőkét vont be a működéséhez az 50 millió kibocsátott részvény után. Ehhez képest a kereskedési nap kezdetén a Nasdaqon máris 146 dolláron debütáltak a részvények annyira nagy volt az érdeklődés a befektetők részéről, tehát a kibocsátási ár több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés