Előfizetői tartalom

Itt az új trónkövetelő, a bitcoin lehet az új arany

A bitcoin sokáig az Y generáció kedvelt spekulatív játékszere volt, és hiába volt a mögötte lévő blockchain technológia alapelve zseniális, a komoly befektetők elkerülték azt, eközben az arany szerepe megkerülhetetlen volt a befektetők portfóliójában az elmúlt évtizedekben. A helyzet azonban nagyon változott, komoly intézményi szereplők kezdtek el bitcoinba fektetni, világszerte egyre több nagyvállalat fogadja el fizetési eszközként is. A technikai elemzés képe alapján is egyre több jel utal arra, hogy az arany szerepét elkezdte átvenni a bitcoin. Még nem tudni, hogy ez a folyamat folytatódik-e, de az biztos, hogy a kriptodeviza egyre szélesebb körben kezd elfogadottá válni, és ez akár hosszútávú divergenciát is okozhat a két eszköz között.

Alig 200 millió évvel a Föld létrejötte után egy meteorzápor találta el bolygónkat. Mindaz az arany, amely ma megtalálható a felszín közelében belőlük származott, legalábbis brit tudósok, egészen pontosan a Bristoli Egyetem 2011-ben publikált bizonyítékai szerint. Szűk négy milliárd évvel később az első intelligens lény is létrejött a Földön, amely gyorsan fejlődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés