Bíró Gergely Diófa
Befektetés

Új vezérigazgató az OTP Ingatlan Alapkezelő élén

Portfolio
Biró Gergely az OTP Ingatlan Alapkezelő új vezérigazgatója. A váltás célja, hogy az Alapkezelő a portfólió konszolidációját követően új, innovatív befektetési megoldásokkal tovább növelje részesedését a hazai piacon és a következő években megjelenjen termékeivel a régiós piacokon is - derül ki az OTP Ingatlan Alapkezelő közleményéből.

Biró Gergely 25 éve dolgozik vezető pozíciókban a pénzügyi szektorban és a hazai vagyonkezelési és ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szakemberének számít. Pályáját a Dunaholding Brókerháznál kezdte vezető elemzőként, majd a társaság vezérigazgató-helyetteseként és a cég tulajdonában álló alapkezelő ügyvezetőjeként dolgozott. 2002 és 2010 között - a Magyar Telekom stratégiai partnereként működő - DIMENZIÓ Biztosító Csoport befektetési igazgatója volt, ahol a befektetési struktúra megújításával kiemelkedő hozamokat sikerült elérni. Az elmúlt tíz évben a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel forrt össze a neve, ami irányítása alatt a piac marginális szereplőjéből az egyik meghatározó hazai alapkezelővé vált.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő több mint húsz éve a hazai ingatlanbefektetési piac egyik meghatározó szereplője. Az alapkezelő számos ingatlanalapot kezel, ezek összesített eszközértéke meghaladja a 620 milliárd forintot. A társaság az elmúlt években számos meghatározó ingatlanbefektetési tranzakciót bonyolított le (mint például a MOM Park, a Roosevelt Irodaház és Corvin Negyed irodaházainak megvásárlása). A portfólió dinamikus növekedését követően konszolidációs időszak kezdődött, miközben a koronavírus-járvány és a változó felügyeleti elvárások új kihívások elé állították a hazai ingatlanalapokat.

Június 10-én az Építőipar 2021 konferencián találkozik a szakma. Részletekért kattints!

Az OTP Csoport kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági ügyfelek ingatlanbefektetési termékekkel való kiszolgálását és további növekedési lehetőséget lát az ingatlanalapok piacán is. A váltás célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a portfólió konszolidációját követően az alapkezelő új befektetési termékekkel jelenjen meg és tovább növelje súlyát a magyar megtakarítási piacon. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a következő években az országhatárokon kívül is aktív szereplővé kíván válni mind az ingatlanbefektetési, mind a megtakarítási piacon.

Biró Gergely Dr. Tóth Nándort váltja az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatói pozíciójában, aki 2016 szeptembere óta vezérigazgató-helyettesként vett részt a szervezet felépítésében, majd 2018 szeptemberétől vezérigazgatóként vezette azt. Operatív irányítása alatt az alapkezelő kiegyensúlyozott működése mellett jelentős eszközakvizíciókat hajtott végre, növelte piaci súlyát és jól kezelte a Covid-járvány okozta gazdasági válságot - zárul a közlemény.

Airport City Logisztikai Park
4680 m24.5–4.5
HelloParks Fót
46000 m24.75–4.75
Prologis Park Budapest-M1
KIADVA m24.7–4.7
ctPark Budapest Airport
65914 m24.75–4.75
ctPark Budapest West - BIA5
11087 m24.9–4.9

Címlapkép: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
etiópia getty stock
Összeomlott egy pillanat alatt éjjel a török líra
parlamentfelulrol
GettyImages-1231520267 (3)
ballagás iskola 2019
frankfurtitozsde
forint

Kiszámoló Itt a Lidl Plus

Külföldön már tavaly bevezetésre került a Lidl Plus, a Lidl kedvezményeket és kuponokat kínáló szolgáltatása....

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial & Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Mire figyeljünk, milyen eszközöket használjunk?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
befektetok_shutter-20190403