amc
Befektetés

Derült égből villámcsapás, szárnyaltak a mémrészvények

Portfolio
Az év elején felkapott legfontosabb mémrészvények valósággal szárnyaltak a tegnapi kereskedésben, köztük a moziüzemeltető AMC Entertainment és a videojáték-kiskereskedő GameStop papírjait is kifejezetten magas forgalom mellett zsákolták vélhetően a kisbefektetők. A vállalatok megítélését és kilátásait befolyásoló hír nem érkezett a rali előtt, csak tegnap több, mint 1 milliárd dolláros veszteséget okozott a roham a shortosoknak az elemzők szerint.

Míg a vezető tengerentúli tőzsdék mérsékelt emelkedést mutattak a tegnapi kereskedésben - a Nasdaq 0,5 százalékkal, az S&P 500 pedig 0,1 százalékkal került feljebb -, addig több mémrészvény is szárnyalt kedden.

A GameStop részvényei 27,5 százalékot raliztak, ezzel az emelkedéssel idén eddig 1013 százalékos a plusz,

míg az AMC részvényei 20,3 százalékkal kerültek feljebb, ezzel

az idei plusz már közel 2000 százalék.

A két legnagyobb sztár mellett a Clover Health Investments például 9,9 százalékot, a BlackBerry részvényei pedig 9,5 százalékot emelkedtek.

Amikor ekkora elmozdulást tapasztalunk, egyből arra gondolhatunk, hogy valami fontos hír érkezett valamelyik vállalat háza táján, "vagy pedig egy nagy fedezeti alap úgy dönthetett, hogy elkezd tradelni a szóban forgó papírokkal" - vélekedett Randy Frederick, a Schwab Center for Financial Research kereskedési igazgatója. Frederick azonban úgy fogalmazott, hogy nem látott olyan hírt vagy eseményt, ami a keddi nagy ralit ösztönözte volna, ennél fogva vélhetően spekulatív mozgásról beszélhetünk.

Az Ortex elemzőcég szerint a tegnapi "roham" kimondottan nagy veszteségeket okozott azoknak a befektetőknek, akik az árfolyamok esésében érdekeltek.

A magas short állománnyal rendelkező részvények az elmúlt hónapban kevésbé voltak volatilisek , mint például az év elején. Ma ez nem így volt

- foglalta össze Peter Hillerberg, az Ortex társalapítója.

Az AMC és a GameStop részvényárfolyam-emelkedése közel 1 milliárd dolláros veszteséget okozott a shortosoknak - tette hozzá a szakember.

Címlapkép: Noam Galai/Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
német választás 2021 olaf scholz spd
dollar euro
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
Tessa_Ganserer_Wahlkampf_Nürnberg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
trader23