FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Jól végződött a hét az amerikai tőzsdéken, új csúcson a Dow

Portfolio
A két legjelentősebb hazai blue chip ma hajnalban tette közzé legfrissebb negyedéves gyorsjelentését, az OTP-nél a bevétel és a működési eredmény ment új csúcsra és a profit is rekordközeli szinten volt, míg a Mol ugyancsak erős eredményről számolt be, ráadásul nem csak tavalyhoz képest nőtt nagyot az olajcég eredménye, de az elemzői várakozásokat is verte a Mol. Vélhetően a "pletykára venni-hírre eladni" klasszikus tőzsdei dinamizmust figyelhetjük meg, jelentős mínuszban van ugyanis mindkét nagyvállalat jegyzése a kedvező számok után. A gyorsjelentést követően ma sajtótájékoztatót tartott az OTP, az eseményen többek között elhangzott, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma negatívan hat a bank működésére, ennek hatásai már a negyedik negyedévben érződhetnek. Ami pedig az európai piacokat illeti, emelkedést láthattunk ma a vezető tőzsdéken és hasonlóan jó hangulatban indult a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken is a kedvező munkaerőpiaci adatok közlése után és ez a zárásig ki is tartott.

2021. november 05. 21:15 Megosztás Új csúcson zárt a Dow Több mint 200 pontos plusszal zárta a hét utolsó kereskedési napját a Dow, új történelmi csúcson, miután erős munkaerőpiaci adatok érkeztek az Egyesült Államokból a délután folyamán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés