Előfizetői tartalom

Fejlemény az ukrán-orosz konfliktusban, eltérően teljesítettek az amerikai indexek

Portfolio
Az orosz-ukrán konfliktus éleződése miatt alaposan elromlott a hangulat a vezető tengerentúli tőzsdéken a múlt hét végére, az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó nyilatkozata szerint ugyanis Oroszország most már bármelyik nap lerohanhatja Ukrajnát. A legfrissebb fejlemények alapján Joe Biden tegnap este ígéretet tett arra, hogy egy orosz invázió esetén az USA és szövetségesei „gyors és határozott” lépéseket tesznek, az amerikai politikus elsősorban azt hangsúlyozta, hogy továbbra is készek megvédeni Ukrajna szuverenitását. A helyzet élesedésének köszönhetően kimondottan rossz hangulatú kereskedést láthattunk Európa tőzsdéin, többek között a konfliktushoz földrajzilag közel fekvő Magyarország és Lengyelország vezető tőzsdéje zárt mínuszban. Délután jelentősen javult a hangulat, ez vélhetően annak a fejleménynek tudható be, hogy az orosz külügyminiszter azt javasolta Vlagyimir Putyinnak, hogy Moszkva továbbra is maradjon a diplomáciai megoldások útján. Ezek után a tengerentúli tőzsdéken visszafogott piacnyitást láthattunk. A zárás tekintetében pedig eltérően teljesítettek az amerikai indexek, a Dow Jones és az S&P 500 mínuszban fejezte be kereskedést, a Nasdaq-nál pedig stagnálás figyelhető meg.

2022. február 14. 22:08 Megosztás Felemás hangulatban zártak az amerikai tőzsdék A vezető tengerentúli részvényindexek eltérően teljesítettek a mai nap folyamán: a Dow Jones 0,5 százalékot, S&P 500 0,38 százalékot esett a múlt pénteki eredményéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés