Előfizetői tartalom

A sportközvetítések jövője: forradalom zajlik

Portfolio
A mára már megszokottá vált rekordösszegű labdarúgó átigazolások között nemrég egy bokszoló "csúcsigazolás" is történt. A középsúly jelenleg regnáló bajnokával, Canelo Alvarezzel, a DAZN nevű sportműsor-streaming szolgáltatást nyújtó vállalat kötött 5 éves 11 meccsre szóló szerződést 365 millió dollárért, így 2018 negyedik legjobban fizetett sportólója lett a mexikói öklöző. A hatalmas összegű szerződés mögött nemcsak Canelo közönségszórakoztató teljesítménye áll, hanem az ökölvívómeccsek közvetítéseiben kialakult iparági átalakulás is.

A közvetítések körül nagy forradalom zajlik, az eddig megszokott HBO-s pay per view (PPV) rendszer megbukni látszik. Eddig, ha bokszmeccset szerettél volna nézni, és nem közvetítette volna élőben valamelyik hazai TV csatorna, akkor az egyetlen esélyed az HBO oldalán kifizetni és megtekinteni a mérkőzést. A fontosabb bokszmeccseket mindig PPV-vel adták el, így magasabb profitra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés