A végén adtak bele Amerikába Percről-percre

2018. június 13. 22:03    
nyomtatás
 
Gyakorlatilag stagnálnak szerdán a Wall Street vezető indexei miután a Fed a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az alapkamatot. A zárás előtt aztán elromlott a hangulat.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A vége nem lett túl szép 2018.06.13 22:03

A nap végére fél százalékkal esett vissza a Dow Jones index, az S&P-500 0,4%-os mínuszban zárt, míg a Nasdaq 0,05 százalékot veszített keddhez képest. Fúőleg a nap végén jöttek az eladók.

A rossz teljesítmény elsősorban a Verizon 2,6%-os esésének volt köszönhető, a zárásra már a Walt Disney 3,2%-os drágulása sem mentette meg a piacot.

Nem jött a földrengés 2018.06.13 20:17

A Dow Jones most 0,1 százalékos mínuszban van, akárcsak az S&P-500, a Nasdaq pedig még tartja magát 0,2%-os pluszban. Vagyis egyelőre nem hozott komoly mozgást a Fed vártnak megfelelő döntése.

Itt a döntés: gyorsíthat a kamatemelésen Amerika 2018.06.13 20:08

A vártnak megfelelően 25 bázisponttal emelte a kamatot szerdán a Fed, de ami ennél fontosabb, már négy emeléssel számolnak idén.

tovább a cikkhez...

Kicsit lassult a lendület a döntés előtt 2018.06.13 19:44

A Dow Jones már néhány pontos mínuszban van, az S&P minimális emelkedést mutat, míg a Nasdaq 0,3%-kal áll keddi záróértéke felett.

Kapaszkodik Amerika, de a Fed mindent boríthat 2018.06.13 17:50

A szerdai kereskedés első felében a Dow Jones index minimális, 19 pontos emelkedést mutatott a keddi záráshoz képest, ez 0,1 százalékos felfelé araszolást jelentett. Az S&P-500 eközben 0,15 százalékos pluszban volt, míg a Nasdaq 0,6 százalékot javított. Ez azt jelzi, hogy ismét a technológiai szektor felelős elsősorban a jó teljesítményért.

Kapaszkodik Amerika, de a Fed mindent boríthat

Ugyanezt támasztja alá a Dow-komponensek rangsora is: a Walt Disney vezeti az emelkedést 3,7%-os szárnyalásával, de kiemelkedik az Intel 1,3%-os emelkedése és a Cisco 1 százalékos javulása is. A másik oldalon ezt csak részben kompenzálja a Verizon több mint 2 százalékos visszaesése.

Kapaszkodik Amerika, de a Fed mindent boríthat

Egyelőre jó napja van az olajnak is, mindkét fontos nyersanyagfajta egy százalék körüli emelkedést mutat, így a WTI 66,58 dolláron, a Brent pedig 76,35 dolláron áll hordónként.

Magyar idő szerint este nyolckor érkezik a Fed kamatdöntése, mely hozhat majd mozgást a piacokra. Azt szinte biztosra vehetjük, hogy 25 bázisponttal megemelik majd a kamatot, a fontosabb az lesz, milyen kilátásokat fogalmaznak majd meg a Nyíltpiaci Bizottság tagjai és Jerome Powell elnök a döntést követő sajtótájékoztatón.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium