A végére jött a rossz hír a kereskedelmi frontokról, esett is a tőzsde Percről-percre

2019. május 17. 22:08    
nyomtatás
 
A nap elején 200 pont körüli gyengülésben volt a Dow Jones index, majd hamar ledolgozta ezt a hátrányt. A zárás előtt nem sokkal aztán megint az esésé lett a főszerep, így majdnem 100 pont mínusz lett a vége.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

De mi esett ekkorát? 2019.05.17 22:08

A Dow-komponensek teljesítményén is az látszik, hogy a végére alig maradt pozitív teljesítmény, bár a UnitedHealth kitartott 2,2%-os pluszban. A Caterpillar viszont több mint 3%-ot esett a zárásra, és a techcégek is szenvedtek.

A kereskedelmi háború mozgatta a hangulatot 2019.05.17 22:06

Napközben a kereskedelmi háborúval kapcsolatos pozitív hírek húzták felfelé az indexeket, majd nem sokkal a zárás előtt a CNBC úgy értesült, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat egyelőre felfüggesztik azok után, hogy az USA további büntetőintézkedéseket léptetett életbe a Huawei ellen. A hírt egyelőre nem erősítették meg, a portál úgy tudja, hogy bizonytalan a tervezett következő forduló megtartása. Erre a hírre adtak ismét bele az amerikai részvényekbe.

A végén adtak bele az indexekbe 2019.05.17 22:04

Kishíján 100 pontos mínuszban zárta a pénteki kereskedést a Dow Jones index, ez 0,4%-os gyengülést jelentett a csütörtöki záróértékhez képest. Az S&P-500 is 0,6 százalékot esett, a Nasdaq pedig 1,2%-os bukással zárt.

Hamar ledolgozta mai hátrányát Amerika 2019.05.17 17:55

A pénteki kereskedés félidejében a Dow Jones index már 16 pontos pluszban volt azt követően, hogy még 200 pontos eséssel nyitott. Az S&P-500 index eközben még minimális mínuszban volt, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos mínuszban állt. A hangulat javulása elsősorban annak köszönhető, hogy napközben a Fehér ház bejelentette: Donald Trump hat hónappal elhalasztja a döntést az európai autóimporttal kapcsolatban. Ezzel átmenetileg elhárult annak veszélye, hogy Kína után az EU-val is kereskedelmi háborúba bonyolódjon az amerikai elnök.

Hamar ledolgozta mai hátrányát Amerika

A Dow-komponensek egyelőre felemás teljesítményt mutatnak, az emelkedésben élen jár a UnitedHealth és a Verizon, míg az ellentétes oldalon a Caterpillar és a 3M lóg ki a sorból.

Hamar ledolgozta mai hátrányát Amerika

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium