Előfizetői tartalom

40% hozam, de milyen áron? Mindent elmond a befektetésedről ez a mutató

A befektetési termékek teljesítményének értékelésére leggyakrabban a múltbeli hozamadatokat használják. Csakhogy önmagában a 40%-os éves hozam nem sokat mond, ha nem tudjuk, hogy azt milyen kockázatvállalás mellett érte el az alap. És akkor lépjünk még egyet: miért büntessük a befektetést a pozitív szórás miatt is (lásd a Sharpe-mutatót), amikor létezik olyan mutató, ami csak a negatív irányú kockázatnál jelez, vagyis, amikor kell? Ismerkedjünk meg a Sortino-rátával!

Investment, Wealth and Savings (IWS) 2017 conference A befektetési alapok és a magyar alapkezelés jövőjéről is szó lesz a Portfolio április 5-ei Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Ne hagyja ki, regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Hogyan mérjük az abszolút hozamú alapok teljesítményét?Amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés