Előfizetői tartalom

Csúnyán odavágott Kína a profi magyar befektetőknek

Nem sok örömöt hozott az abszolút hozamú alapoknak 2015 második féléve, a kínai lejtmenet igencsak megtépázta az alapok hozamát. Azok a vagyonkezelők, amelyek az év elején veszteséget szenvedtek el a svájci frank árfolyamgátjának eltörlése miatt, nem tudták teljes mértékben visszahozni a veszteséget, azok pedig, amelyek szépen indították az évet, jobb esetben is csak megőrizni tudták a hozamukat. Az abszolút hozamú alapok népszerűsége is megtorpant, a 2014-es szintnek csak az árnyékában kullognak a tavalyi adatok.

Csúnyán bezavart a világpiac. A 2015 első félévében tapasztalható hatalmas volatilitás az év vége felé alig tompult, a nyár végi Kína okozta tőzsdei zuhanásnak úgy tűnik, sokkal több alapra volt hatása, mint a svájci frank euróval szembeni árfolyamgát eltörlésének az év elején. Emellett év végén a Fed emelte az alapkamatot, amely a kezdeti szkepticizmus ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés