Előfizetői tartalom

Fél éve nem szórtak ide ennyi pénzt a magyarok

Portfolio
Legutoljára januárban haladta meg a legfrissebb, júniusi értékesítési adatokat a hazai befektetési alapok piaca. Több mint duplájára nőtt a hazai alapok iránti kereslet májushoz képest, bár a kezelt vagyon mértéke csak szerény ütemben tudott növekedni. Rekord hónapot zártak a származtatott alapok is, mivel az adatok gyűjtése óta nem volt példa ilyen értékesítési számokra. Ezzel még a vegyes alapokat is maguk mögé utasították, a pénzpiaci és kötvényalapokból pedig továbbra is áramlik ki a tőke.

Szerényen, de növekszik a vagyonSzerény, de továbbra is növekvő vagyonról adtak számot júniusban a hazai alapkezelők. A májusi hó végi 5648 milliárd forintos állományról júniusban közel 5662 milliárdra nőtt a kezelt vagyon, amely havi alapon 0,25%-os bővülésnek felel meg.Júniusban kimagasló hónapot zárt az alapkezelői piac a nettó értékesítés szempontjából, ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés