Aegon: Európa kezd eufórikussá válni

2007. február 26. 06:00    
nyomtatás
 
Aegon Alapkezelő (Február)

Zsiday Viktor: "A legjobb kockázat-hozam arányt jelenleg a hazai 3-8 éves állampapírokban látjuk, a makrostabilizáció, és a tavasztól már csökkenő infláció, valamint a nominálisan is igen magas hozamok vonzóak lehetnek mind a hazai, mind a külföldi befektetőknek.

Mindeközben a nemzetközi tőzsdék - bár nem túlértékeltek - kezdenek eufórikus képet mutatni, különösen Európa. Ráadásul az euró rendkívül túlértékelt, így a legindokoltabb ha csak óvatos részvénypozíciókat veszünk fel, azt is inkább USA-ban és Japánban.

A hazai részvénypiacon csupán néhány egyedi sztoriban hiszünk, a rendkívül magas készpénztermelő képességű MOL-t és a hazai piac mára gyakorlatilag egyetlen high-tech cégét, az Állami Nyomdát kedveljük. A bizonytalan környezetben megnőhet az abszolút hozamú alapok, illetve hedge fundok szerepe, a portfóliónk súlyozása is ezt tükrözi."
Top pickek: ötéves magyar államkötvény (HGB 2012/B), Állami Nyomda, MOL

Preferált országok: USA, Japán

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium