Bevásároltak az inflációkövető papírokból a magyarok

2018. március 13. 14:39    
nyomtatás
 
7242 milliárd forintra emelkedett a lakossági állampapírok teljes állománya a múlt hónapban. Februártól a kétéves vagy annál hosszabb futamidejű papírokat már csak magánszemélyek vásárolhatják, ezeknek az állománya múlt hónapban összesen több mint 80 milliárd forinttal nőtt.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A kétéves és hosszabb futamidejű állampapírok vásárlói körének magánszemélyekre történő januári szűkítését követően is gyarapodott a lakossági állampapírok állománya - írja az ÁKK. A februári növekedés több mint felét az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) adta 53, 6 milliárddal, emellett még a Féléves Magyar Állampapír (FMÁP) és a Kétéves Magyar Állampapír (2MÁP) tudott érdemibb állománynövekedést produkálni 28 és 25 milliárddal.

A Portfolio korábbi értesülése szerint az ÁKK nemcsak a hosszabb futamidejű papíroknál korlátozza a vásárlói kört, az Egyéves Magyar Állampapírokból (1MÁP) például az önkormányzatoknak nem jutott, később a Világgazdaság is írt arról, hogy több lakossági papír esetében is kevesebb ajánlatot fogadott be az adósságkezelő, mint amennyit lejegyeztek volna a piacon.

Bevásároltak az inflációkövető papírokból a magyarok


A Babakötvénnyel kapcsolatban az ÁKK megjegyzi, hogy állományának 1,4 milliárd forintos növekedése önmagában még nem jelentős, de bíztató jel, hogy a megemelt 5,4 százalékos kamatszint mellett az állomány egyhavi növekedési üteme 3,7 százalékot tett ki.

Bevásároltak az inflációkövető papírokból a magyarok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium